Skip to main content

EHBO oefening op het strand van Callantsoog

Datum: maandag 26 juni 2017 | Sectie: Callantsoog

Een vinger die hevig bloedt, een kind die gebeten is door de bastaardsatijnrups, een verwarde mevrouw met een hoofdwond, een kitesurfer met een probleem aan zijn enkel en een bewusteloze jongen op het strand. Enkele scenario’s die werden nagespeeld tijdens de gezamenlijke EHBO oefening van de KNRM Callantsoog en Reddingsbrigade Callantsoog en Petten, waarbij het doel was om eerst een diagnose te stellen en daarna de correcte eerste hulp toe te passen. De vaardigheden van alle vrijwilligers werden getoetst en bijgespijkerd zo vlak voor de zomervakantie. Ruim 30 deelnemers, 5 lotus slachtoffers, 7 vrijwillige slachtoffers en 12 toezichthouders deden mee aan de oefening.

De Reddingsbrigade en KNRM werken steeds vaker samen, door onder andere samen oefeningen te organiseren. Hierdoor is er een nauwe samenwerking wanneer beide organisaties ingezet worden om mensen in nood te redden op het water en langs de kust.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.