Buitenlandse redders op bezoek bij station Callantsoog en Petten

27 september 2017

Van zaterdag 23 tot zaterdag 30 september organiseert de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren. In totaal doen elf landen mee aan de uitwisseling: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Frankrijk, Portugal, Estland, Denemarken en Nederland.

De KNRM heeft een uitgebreid programma gemaakt voor de buitenlandse collega’s waarin het oefenen met de KNRM-reddingstations centraal staat. Zo kwamen ze woensdag 27 september bij KNRM stations Callantsoog en Petten om een zoekoefening uit te voeren. De casus hield in dat ze op zoek moesten naar een paraglider die waarschijnlijk ergens gewond in het duin lag tussen Callantsoog en Petten. Met behulp van de KHV’s van Callantsoog en Petten werd het gebied afgezocht en op de vermoedelijke locatie zijn ze te voet verder gegaan. Uiteindelijk is het slachtoffer gevonden. Daarna moesten de redders bepalen welke medische hulp toegepast moest worden en hoe het slachtoffer vervoerd moest worden vanaf het duin naar het boothuis. Al met al een leerzame oefening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij