Aangespoelde tube verwijderd

15 januari 2017

De Kustwacht alarmeerde KNRM Callantsoog dat er een onderdeel van een boot, een tube, op de dijk lag ter hoogte van de vuurtoren in Den Helder. Om te zorgen dat deze tube niet meer in het water terecht komt werd de KNRM Callantsoog gevraagd deze te verwijderen.

Zowel de reddingboot Koen Oberman als het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van Callantsoog waren ter plekke aanwezig om deze klus te klaren. Het was nog moeilijk om een geschikte plaats te vinden om de Koen Oberman te lanceren, omdat de meeste strandopgangen in Callantsoog zijn verwoest door de storm. Gelukkig bleek strandopgang de Stern nog wel in goede staat.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De tube is door de KHV naar station Callantsoog gebracht. Eén van de taken van de KNRM is om losse onderdelen van boten uit het water te halen, van de wal te halen en te onderzoeken. De kenmerken van de tube worden doorgegeven aan de kustwacht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij