Skip to main content

KNRM Callantsoog biedt eerste hulp bij ongeval op kotter

Datum: dinsdag 31 juli 2018 | Sectie: Callantsoog

Een opvarende van een Urker kotter raakte gewond tijdens de sleep met een collega kotter in het Schulpengat. Door nog onbekende oorzaak schoot een stalen beugel los, waardoor het ongeval ontstond.

KNRM Callantsoog was op dat moment met de reddingboot Koen Oberman (KO) al op zee in verband met een Search and Rescue (SAR) oefening. Zij werden op de hoogte gesteld van het ongeval en gingen over tot actie. Bij aankomst bij de kotter zijn twee bemanningsleden van KNRM Callantsoog overgezet zij verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Politie werd van de P-48 via de KO overzet aan boord en was ook ter plaatse. Na het verlenen van eerste hulp en advies van de radio medische dienst is het slachtoffer met de SAR-helikopter overgebracht naar het VUmc in Amsterdam.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.