Skip to main content

Gezamenlijke EHBO-oefening met Reddingsbrigade

Datum: dinsdag 10 juli 2018 | Sectie: Callantsoog

Een bloedende beet van een hond, een bewusteloze kitesurfer, een diepe steekwond en een slachtoffer blindelings op instructies van een ander vervoeren. Enkele scenario’s die werden nagespeeld tijdens de gezamenlijke EHBO-oefening van de KNRM Callantsoog en Reddingsbrigade Callantsoog. De lotus slachtoffers speelden echte letsels na. Het wordt dan ook serieus genomen deze EHBO-oefening in de vorm van een circuit waar verschillende scenario’s worden geoefend. Op deze manier bereiden beide organisaties zich samen voor op het drukke zomerseizoen. Ruim 25 deelnemers, 3 lotus slachtoffers, 10 vrijwillige slachtoffers en 10 beoordelaars deden mee aan de oefening.

KNRM Callantsoog en de Reddingsbrigade Callantsoog werken regelmatig samen, door onder andere samen oefeningen te organiseren. Hierdoor is er een nauwe samenwerking wanneer beide organisaties ingezet worden om mensen in nood te redden op het water en langs de kust.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.