Skip to main content

Drukke avond en nacht voor KNRM Callantsoog

Datum: woensdag 08 augustus 2018 | Sectie: Callantsoog

Gisteravond begon de bemanning van KNRM Callantsoog aan zijn wekelijkse oefenavond door de reddingboot Koen Oberman te lanceren vanaf het strand waar menig vakantieganger geïnteresseerd toekeek. Toen de Koen Oberman tijdens de oefening ten oosten van de Razende Bol voer, hoorde de bemanning via de marifoon dat er een meisje in een rubberbootje afgedreven zou zijn vanuit de Mokbaai, een baai in het zuiden van Texel, richting de Razende Bol. De reddingboot Beursplein 5 van KNRM Texel de Cocksdorp was ook in de buurt en heeft samen met de Koen Oberman het gebied tussen de Mokbaai en de Razende Bol afgezocht. Het rubberbootje werd aangetroffen op de zuidpunt van Texel. Het meisje was in orde. Haar bootje had een tijdelijke storing, maar de storing was verholpen en ze kon gewoon weer verder.

Tijdens de thuisvaart hoort de bemanning een noodoproep van een kajuitjacht dat was vastgelopen ter hoogte van het Schulpengat bij Den Helder. De Koen Oberman vertrekt direct naar het jacht om hulp te verlenen. Door het afgaand tij en de opkomende buien is snelheid geboden. Een opstapper van de Koen Oberman werd overgezet om samen met de bemanning van het jacht een sleeptros vast te maken. Daarna is het jacht voorzichtig losgetrokken. Gelukkig was er geen schade aan de jacht en kon deze zijn reis naar Engeland weer vervolgen. De bemanning was rond 22.00 uur weer terug in Callantsoog.

Om 2.16 uur ging de pieper af bij de bemanning. Na contact met de Kustwacht bleek er een motorjacht gestrand te zijn ten zuidwesten van Texel. Eenmaal ter plaatse heeft KNRM Callantsoog een bemanningslid van de reddingboot Joke Dijkstra van de KNRM Den Helder overgezet op het jacht samen met een opstapper van de Koen Oberman. De reddingsactie werd bemoeilijkt door onder andere de sterke stroming. Uiteindelijk is het jacht losgetrokken en naar Den Helder gesleept. KNRM Callantsoog heeft geassisteerd bij het afmeren en is toen weer naar Callantsoog gevaren waar zij rond 05.00 uur weer aankwamen.

Al met al een drukke avond en nacht voor de bemanning van KNRM Callantsoog.

Callantsoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.