Skip to main content

Zieke zeehond geholpen in de jachthaven.

Datum: zondag 23 oktober 2016 | Sectie: Cadzand

Afgelopen zaterdag kwam er een melding binnen dat er onder de nieuwe brug in de jachthaven van Cadzand een jonge zeehond lag. Hij lag er onschuldig van de zon te genieten maar de voorbijganger/melder was toch ongerust dat hij eventueel ziek was.

In overleg met de EHBZ hebben we geprobeerd de zeehond te vangen, dit is helaas niet gelukt. Hij was fit en kon nog snel vluchten. Zodra wij weer afstand namen ging hij weer de kant op om te genieten van de aandacht. Wij hebben besloten hem verder met rust te laten en het de volgende dag maar te bekijken. Wie weet kwam hij enkel even uitrusten om 's nachts zijn reis voort te zetten.

Zodra de zon zondag boven de horizon kwam werden we via alle mogelijke wegen op de hoogte gesteld van bezorgde passanten over zijn aanwezigheid. Onze schipper is meteen gaan kijken maar hij lag op zo'n dusdanige plek dat wij hem niet veilig konden bereiken, nog even afwachten dus. Niet alleen onze telefoon maar ook 112 en die van EHBZ bleef maar rinkelen. EHBZ heeft dus besloten maar even deze kant op te komen.

Toen wij en dhr. van der Hiele van de EHBZ aankwamen keken we tegen een grote mensenmassa aan die de zeehond op afstand veel aandacht gaven. De lokale vishandelaar had een goede dag door de mensen die visjes kochten om hem te voeren. Misschien was het te veel, hij at ze al niet meer op.
Samen met de EHBZ hebben wij nogmaals een poging gedaan om hem te vangen en ditmaal met succes. Hij is meteen in een mand gedaan om vervoerd te worden naar Stellendam.

Het betrof een jonge zeehond die ondervoed was, normaal gewicht ongeveer 40 kilo en nu woog hij er krap 20. Verder had hij bloed rond de bek wat duid op een longontsteking of longworm.

In Stellendam wordt hij onderzocht en met extra voeding en medicijnen terug in goede conditie gebracht zodat hij later weer terug kan worden uitgezet in de vrije natuur.

We hopen dat je snel weer je snuit laat zien in onze prachtige haven!

Cadzand

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.