Alles voor een goede selfie

19 januari 2017
nieuwviet

Onze eerste actie van 2017, we werden gepiept voor “Prio 1 - auto vast”. Met spoed vertrokken wij naar de opgegeven locatie. Eenmaal aangekomen zagen wij al snel de ernst van de situatie. Op het eerste gezicht zagen we enkel een witte bestelbus aan de vloedlijn vast staan. De vraag met wat hij daar te zoeken had was snel beantwoord. Een tiental meter verderop zagen we een personenwagen kopje onder gaan.

“We zagen ze het ene moment selfies maken met de auto en kort daarop hem proberen los te duwen” aldus een ooggetuige. Hij had er al een slecht gevoel over wanneer hij het opkomend water zag komen. Vrienden van de eigenaar zagen het gevaar ook en hadden een zeer aardige man gestrikt om met zijn bestelbus de auto los te trekken. Zonder er verder goed over na te denken is hij dus het strand opgereden om een poging te wagen. Die poging kon hem bijna zijn bestelbus en werkmateriaal kosten want hij zat vrijwel direct muurvast. De ooggetuige heeft dus meteen besloten om hulp in te schakelen door middel van bellen naar 112.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Aan de personenauto hebben we verder geen aandacht gegeven omdat die al te ver onder water was. De bestelbus konden we nog wel redden, vrijwel direct hebben we onze lier vastgemaakt en zijn beginnen trekken. Gestaag kwam de bus los en konden we deze bevrijden van de zee. De eigenaar van de bestelbus vol werkmateriaal was opgelucht, hij is zijn eigendommen niet verloren.

Getreurd is de eigenaar van de personenauto ingestapt in de kusthulpverleningsvoertuig om op te warmen. In de strijd om zijn auto los te trekken is hij erg nat geworden en had het dus enorm koud. Na het slepen van de bus naar de duinovergang hebben we de bestelbus uitgezwaaid, de eigenaar van de personenauto overgezet in de auto van één van onze vrijwilligers om hem vervolgens veilig en warm naar huis te brengen.

Nu rest ons de vraag; zou de foto gelukt zijn?

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij