Skip to main content

Zeiljacht net buiten de vaargeul zonder voortstuwing

Datum: maandag 26 september 2016 | Sectie: Cadzand

Afgelopen maandag avond om 18:03 uur gingen de piepers van reddingstation Cadzand, Prio 2 Vaartuig motor/stuur problemen. Met de gepaste spoed werden wij gelanceerd vanaf het strand naast de nieuwe jachthaven.

Na aankomst bij de opgegeven locatie (w6 boei) net naast de vaargeul troffen wij het zeiljacht aan. Wanneer de wind weg viel probeerden de mannen via de motor verder te varen maar deze had een koelingsprobleem waardoor hij overhitte. Er zat dus niks anders op dan hulp in te roepen bij de Kustwacht.

Nadat onze zojuist overgezette opstapper de sleepspruit heeft bevestigd konden wij het jacht op sleep nemen naar de dichtstbijzijndste jachthaven, Breskens.

Voor de kust van Breskens kwamen we reddingboot Zeemanshoop van reddingstation Breskens tegen die op oefening was. Zij hebben nog een paar prachtige foto's gemaakt.

Na binnenkomst in de haven hebben wij de sleepverbinding losgemaakt zodat het zeiljacht zichzelf kon aanmeren aan de passantsteiger. Na nog hun even te hebben geholpen met vastleggen en noteren van de gegevens bleek dat ze al reeds trotse donateurs zijn van de KNRM sinds 2006.

Einde van deze actie en de bemanning van Cadzand kon na het terugvaren en schoonmaken genieten van hun avondmaal.

Cadzand

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.