Zwaar gewond na val van visserssteiger

14 juli 2015

De reddingboot van Breskens heeft dinsdagavond samen met brandweer en ambulance een man geëvacueerd vanonder een steiger in de haven. De zwaar gewonde man is met spoed naar Brugge gebracht.

Dinsdagavond klimt een man vanaf een vissersschip de steiger op. Als de man nog maar net op de steiger is gaat het mis. Door onbekende oorzaak valt hij terug naar beneden en belandt via de rand van het vissersschip onder de steiger in het water.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omstanders schieten onmiddellijk te hulp en kunnen de man op een dwarsligger onder de steiger krijgen. Door het lage tij is het een val van zo’n 5 meter geweest. De man is er dan ook slecht aan toe.

De alarmcentrale alarmeert een ambulance en de brandweer van Breskens ter assistentie. Deze kunnen onder de steiger weinig uitrichten, waardoor even later ook het Rope Rescue Team uit Terneuzen en KNRM Breskens gealarmeerd worden.

De reddingbootbemanning gaat eerst met de kleine reddingboot Leng ter plaatse, maar deze kan het slachtoffer niet stabiel overnemen. Besloten wordt om daarom ter plaatse te gaan met reddingboot Zeemanshoop.

De reddingboot trekt eerst het vissersschip los van de steiger om ruimte te maken. Hierna wordt de reddingboot voorzichtig richting het slachtoffer gevaren en wordt achter vastgemaakt aan de steiger.

Voorzichtig wordt het slachtoffer overgezet op de drenkelingenklep. Eenmaal op de Zeemanshoop wordt het slachtoffer direct behandeld door het ambulancepersoneel en koers gezet richting het KNRM ponton.

Middels de KNRM brancard wordt even later de patiënt overgedragen naar de ambulance. Deze vertrekt met de grootste spoed naar het ziekenhuis in Brugge.

Tijdstip alarm: 19:20 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens & Menno Christiaansen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij