Vast op de Spijkerplaat

16 juli 2015

Reddingboot Zeemanshoop is donderdagavond uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond. Eenmaal ter plaatse bleek het jacht al volledig droog te liggen.

Een zeiljacht loopt vast op de noordzijde van de Spijkerplaat en roept hulp in bij de verkeerscentrale. Via de Nederlandse Kustwacht wordt de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet koers via de Honte naar boei 9, waar het jacht zich ongeveer bevindt. Tijdens het aanvaren krijgt de reddingbootbemanning te horen dat patrouillevaartuig RWS 79 en de Vebo Runner van de Verenigde Bootlieden tevens onderweg zijn.

Als de vaartuigen ter plaatse zijn, wordt vastgesteld dat het jacht al te droog ligt om er nog aan te gaan trekken. Er zit voor de zeilers niets anders op dan te wachten op het hoge tij van 3.30 uur vrijdagnacht.

Normaal gezien komt het jacht vanzelf los. Indien men toch hulp nodig heeft, zullen de zeilers contact opnemen met de Verenigde Bootlieden voor assistentie. In geval van nood kunnen ze natuurlijk via de marifoon ook altijd hulp inroepen via de verkeerscentrale of het Kustwachtcentrum.

Nadat deze afspraken zijn gemaakt, gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

Tijdstip alarm: 18:33 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij