Skip to main content

Vast op de Spijkerplaat

Datum: donderdag 16 juli 2015 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is donderdagavond uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond. Eenmaal ter plaatse bleek het jacht al volledig droog te liggen.

Een zeiljacht loopt vast op de noordzijde van de Spijkerplaat en roept hulp in bij de verkeerscentrale. Via de Nederlandse Kustwacht wordt de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet koers via de Honte naar boei 9, waar het jacht zich ongeveer bevindt. Tijdens het aanvaren krijgt de reddingbootbemanning te horen dat patrouillevaartuig RWS 79 en de Vebo Runner van de Verenigde Bootlieden tevens onderweg zijn.

Als de vaartuigen ter plaatse zijn, wordt vastgesteld dat het jacht al te droog ligt om er nog aan te gaan trekken. Er zit voor de zeilers niets anders op dan te wachten op het hoge tij van 3.30 uur vrijdagnacht.

Normaal gezien komt het jacht vanzelf los. Indien men toch hulp nodig heeft, zullen de zeilers contact opnemen met de Verenigde Bootlieden voor assistentie. In geval van nood kunnen ze natuurlijk via de marifoon ook altijd hulp inroepen via de verkeerscentrale of het Kustwachtcentrum.

Nadat deze afspraken zijn gemaakt, gaat reddingboot Zeemanshoop retour station.

Tijdstip alarm: 18:33 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.