Skip to main content

Zoekactie vermiste zwemmer

Datum: vrijdag 08 juli 2022 | Sectie: Breskens

Vrijdag 8 juli is reddingboot Zeemanshoop met spoed uitgevaren voor een vermiste zwemmer. Samen met de strandwacht en een schip van Rijkswaterstaat is enige tijd naar de zwemmer gezocht. Toen bericht werd ontvangen dat de zwemmer veilig op de wal was is de zoekactie beïndigd. 

Vrijdagmiddag 17:07 uur is de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd met de melding 'Prio 1 Zwemmer vermist'. Samen met een schip van Rijkswaterstaat en later een waterscooter en RIB van de strandwacht zijn enkele zoekslagen gemaakt tussen de Koopmanshaven en Buitenhaven Vlissingen. Een vliegtuig van de Kustwacht sloot kort aan bij de zoekactie.

Na enkele zoekslagen gemaakt te hebben werd het einde van de zoekactie afgekondigd. De melding bleek een dubbele melding voor een zwemmer die kort daarvoor door de strandwacht uit het water was gehaald. Hierop kon de Zeemanshoop retour Breskens.

Tijdtip alarm: 17:07
Wind: West Bft. 3
Zicht: Goed

 

 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.