Zoekactie vermiste zwemmer

Zoekactie vermiste zwemmer

8 juli 2022

Vrijdag 8 juli is reddingboot Zeemanshoop met spoed uitgevaren voor een vermiste zwemmer. Samen met de strandwacht en een schip van Rijkswaterstaat is enige tijd naar de zwemmer gezocht. Toen bericht werd ontvangen dat de zwemmer veilig op de wal was is de zoekactie beïndigd. 

Vrijdagmiddag 17:07 uur is de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd met de melding 'Prio 1 Zwemmer vermist'. Samen met een schip van Rijkswaterstaat en later een waterscooter en RIB van de strandwacht zijn enkele zoekslagen gemaakt tussen de Koopmanshaven en Buitenhaven Vlissingen. Een vliegtuig van de Kustwacht sloot kort aan bij de zoekactie.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na enkele zoekslagen gemaakt te hebben werd het einde van de zoekactie afgekondigd. De melding bleek een dubbele melding voor een zwemmer die kort daarvoor door de strandwacht uit het water was gehaald. Hierop kon de Zeemanshoop retour Breskens.

Tijdtip alarm: 17:07
Wind: West Bft. 3
Zicht: Goed

 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij