Sportvisboot met technische problemen

Sportvisboot met technische problemen

20 juni 2022
Breskens

Afgelopen vrijdag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een sportvisboot met technische problemen. De boot is naar de jachthaven van Breskens begeleid en daar veilig afgemeerd.

Vrijdagavond om 21.48 uur wordt de dienstdoende schipper gealarmeerd nadat de schipper van een visboot contact opgenomen heeft via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Na een avond vissen wilde de boot terugkeren naar de haven van Breskens, maar hij kreeg de motor niet meer gestart.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na overleg met het KAC is de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd met een PRIO 2 melding en kort daarna uitgevaren richting de vuurtoren van Breskens waar de visboot voor anker lag. Ter plaatse is één opstapper overgezet die een sleepverbinding heeft aangelegd, waarna de sportvisboot naar de haven van Breskens is gesleept en veilig is afgemeerd bij een jachtwerf.

Tijdstip alarm: 21:48 uur 
Wind: ZW 2 Beaufort
Zicht: Goed 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij