Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen

Datum: donderdag 14 juli 2022 | Sectie: Breskens

Woendagavond 13 juli heeft de bemanning van reddingboot Zeemanshoop hulp verleend aan een zeiljacht ter hoogte van Vlissingen. Het jacht had motorproblemen en kon haar reis hierdoor niet veilig voortzetten. Na het jacht langszij genomen te hebben is deze veilig afgemeerd in Vlissingen.

Gisteravond kreeg reddingboot Zeemanshoop tijdens de wekelijkse oefening een melding binnen over een zeiljacht met problemen dat zich ter hoogte van het Badstrand van Vlissingen bevond. Door een lege accu wilde de motor niet meer starten, waardoor het zeiljacht haar reis niet veilig zelfstandig kon voortzetten en graag assistentie wilde.

Ter plaatse wordt in overleg met de bemanning van het zeiljacht besloten dat zij nog doorzeilen tot de Veerhaven van Vlissingen. Daarna heeft reddingboot Zeemanshoop het jacht langszij genomen en veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in Vlissingen. Hiermee is de actie afgerond en kan de Zeemanshoop retour Breskens.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.