Skip to main content

Zeiljacht zonder brandstof bij Springergeul

Datum: vrijdag 01 september 2017 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is vrijdagavond uitgevaren om assistentie te verlenen aan een zeiljacht. Het jacht is op sleeptouw genomen en afgeleverd in de haven van Breskens.

Een groot zeiljacht is onderweg over de Westerschelde. Nabij Terneuzen blijkt dat de schipper van het jacht een inschattingsfout heeft gemaakt en komt het jacht zonder brandstof. Een binnenvaarder neemt het jacht op sleeptouw, maar is genoodzaakt om het bij Hoofdplaat voor anker te leggen. Hier zit er niets anders op dan hulp in te roepen.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingbootbemanning van Breskens. Reddingboot Zeemanshoop zet koers naar het Oosten en is na zo’n 20 minuten ter plaatse bij het jacht.

Twee opstappers worden overgezet om een sleepverbinding te maken. Vervolgens wordt het zeiljacht op sleeptouw genomen richting Breskens en veilig afgemeerd in de jachthaven.

Tijdstip alarm: 18:30 uur
Wind: Noord 2 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.