Skip to main content

Brand en beknelling op werkschip in haven Breskens

Datum: zaterdag 02 september 2017 | Sectie: Breskens

De brandweer en KNRM Breskens hadden een ingewikkeld scenario tijdens de jaarlijkse oefening. Na een explosie op een werkschip kreeg men niet alleen met een brand te maken. Er was ook een bekneld slachtoffer en zelfs een echtelijke ruzie.

Zaterdagmiddag stond weer de jaarlijkse gezamenlijke oefening van brandweer en KNRM Breskens op het programma. Ditmaal betrof het scenario een explosie op een werkschip in de handelshaven van Breskens.

Nadat de piepers waren afgegaan was de brandweer snel ter plaatse bij het KNRM reddingstation. Enkele brandweerlieden gingen hier alvast met reddingboot Zeemanhoop mee om samen met de KNRM-ers een inventarisatie te maken van de situatie.

De brand aan boord was niet groot en kon eenvoudig met kleine middelen geblust worden. Het vrouwelijke slachtoffer was er echter slechter aan toe. Zij had ernstige verwondingen en zat bovendien bekneld onder de rupsband van een hoogwerker. Met de man aan boord ging gelukkig alles goed. Naast de schrik was deze enkel nog kwaad op z’n vrouw…

Wanneer de situatie aan boord onder controle was, zette reddingboot Zeemanshoop weer koers naar haar ponton. Hier werden zware middelen en extra brandweerlieden opgehaald om de vrouw te kunnen bevrijden.

Terwijl de KNRM-ers zich ontfermden over het slachtoffer, ging de brandweer aan de slag om de hoogwerker te fixeren en hydraulisch omhoog te duwen.

Wanneer het slachtoffer bevrijd was, kon ze voorzichtig op de brancard gelegd worden. Nadat ze overgedragen was aan de reddingboot zette deze koers terug naar station. Hier werd het slachtoffer fictief overgedragen aan de ambulance. Einde oefening werd gegeven.

Nadat zowel KNRM als brandweer alles opgeruimd hadden en weer uitruk gereed waren, werd er in de brandweerkazerne nog een uitgebreide evaluatie gehouden. Voor beide partijen was het een succesvolle en leerzame oefening die wederom aantoonde dat brandweer en KNRM Breskens zeer goed kunnen samenwerken.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.