Skip to main content

Binnenvaarder maakt slagzij op Westerschelde

Datum: dinsdag 12 september 2017 | Sectie: Breskens

De KNRM reddingboten van Breskens, Hansweert & Westkapelle zijn dinsdagnamiddag uitgerukt voor een binnenvaartschip. De binnenvaarder maakte plots slagzij door vermoedelijk schuivende lading.

Iets voor vier uur in de middag meldt het binnenvaartschip Helena Cora dat het water maakt net buiten de Sloehaven. Het schip maakt slagzij en heeft met spoed assistentie nodig.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert direct de reddingboten van Breskens, Hansweert en Westkapelle. Tevens snelt aanwezige scheepvaart op de Westerschelde te hulp.

De schipper van de Helena Cora weet zijn schip vast te varen op het Kalootstrand, waardoor het eerste gevaar geweken is. Wanneer reddingboot Zeemanshoop ter plaatse komt, zijn er al meer schepen aanwezig.

Loodstender Pioneer ligt langszij het binnenvaartschip en zal de vrouw en twee kinderen van de schipper naar Vlissingen brengen. Reddingboten Zeemanshoop en Uly blijven ter plaatse voor eventuele assistentie. Reddingboot Jan van Engelenburg uit Hansweert maakt rechtsomkeer.

Bergingsmaatschappij Multraship neemt de berging op zich en zal met het hoge tij van de avond de binnenvaarder gecontroleerd proberen los te trekken om haar veilig terug naar de sloehaven te krijgen.

Wanneer blijkt dat de situatie onder controle is, gaan ook de reddingboten van Breskens en Westkapelle retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 15:55 uur
Wind: West 6 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.