Skip to main content

Zeiljacht vast in eigen lijn bij hoofdplaat

Datum: zondag 20 augustus 2017 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgerukt voor een zeiljacht in problemen. De hulp van een sportvisser mocht helaas niet baten en via de KNRM helpt app werd de hulp ingeroepen van de reddingboot.

Een zeiljacht ligt zondag voor anker in het vaarwater van hoofdplaat. Wanneer ze wil vertrekken blijkt dat de ankerlijn vast zit in de schroef. Het is net hoogwater dus van de zandplaat heeft het jacht geen last voorlopig.

Een sportvisser biedt hulp aan, maar helaas mag dit niet baten. De sportvisser gebruikt vervolgens de KNRM Helpt app om assistentie van een reddingboot aan te vragen.

De reddingbootschipper heeft kort contact met de KNRM Helpt Assistentie Centrum en laat de bemanning alarmeren. Er wordt koers gezet richting het jacht, waar de sportvisboot nog bij ligt.

Ter plaatse worden drie opstappers overgezet, samen met wat lijnen om het anker te proberen lichten. Zodra de ankerlijn te pakken is, krijgen ze deze niet gelicht en wordt besloten de lijn te door te snijden.

Een sleepverbinding wordt gemaakt en de lijn wordt gesneden. Het roer zit op dit moment nog vast dus er wordt besloten om tevens een stopzak achter het jacht te hangen.

In Breskens wordt het jacht in de haven langszij genomen en wordt ze gelijk uit het water gehaald door de gereed staande kraan van de jachtwerf.

Tijdstip alarm: 14:10 uur
Wind: Zuid West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.