Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen tussen container reuzen

Datum: zondag 07 juli 2019 | Sectie: Breskens

Zondagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht is afgemeerd aan de poseidonsteiger in Vlissingen

Zondagavond krijgen twee onfortuinlijke zeilers in het hoofdvaarwater op de Westerschelde hun motor niet gestart. Gelukkig hebben ze nog een beetje wind maar door de druke scheepvaart wordt besloten toch assistentie te vragen van een reddingboot via de Nederlandse kustwacht.

Als de reddingboot nog maar net terug is van haar vorige actie krijg zij opnieuw alarm snel zet zij en haar bemanning koers richting de opgegeven positie. Onderweg blijkt dat het jacht midden in het vaarwater zit.

Ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Het jacht wil terug naar haar thuishaven, de Michiel de Ruijter haven in Vlissingen, aangezien de reddingboot vanwege haar breedte niet naar binnen kan wordt besloten het jacht naar de buitenhaven te slepen en haar daar af te meren aan de poseidonsteiger. Daar aangekomen besluit de eigenaar daar het jacht te laten repareren en de reddingboot wordt bedankt voor haar assistentie.

Tijdstip alarm: 18:19 uur
Wind: Noord-West 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM
)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.