Skip to main content

Kitesurfer afgedreven voor Zoutelande

Datum: zaterdag 22 juni 2019 | Sectie: Breskens

Zaterdagmiddag tijdens de wekelijkse oefening heeft reddingboot Zeemanshoop de oefening afgebroken voor een kitesurfer in problemen. de kitesurfer heeft op eigen kracht de kant bereikt en de reddingboot heeft de oefening verder gezet.

Zaterdagmiddag vertrekt reddingboot Zeemanshoop voor haar oefening. Na een twintig minuten wordt er door de Nederlandse Kustwacht verzocht om richting Zoutelande te gaan.

Onderweg blijkt het om een kitesurfer te gaan die af zou drijven richting Vlissingen. Er wordt van de strandwacht een waterscooter die kant op gestuurd. Als reddingboot Zeemanshoop ter plaatse komt blijkt de surfer op de kant te staan en zijn zeil is inmiddels opgepikt door de strandwacht. De reddingboot wordt bedankt en vervolgt haar oefening.

Tijdstip alarm: 13:21 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.