Zwemmer onbewust van stroming

7 juli 2019

Zondagmiddag is een persoon in problemen gekomen tijdens het zwemmen. Omstanders zagen het gebeuren en alarmeerden reddingboot Zeemanshoop en de strandwacht. Uiteindelijk heeft de persoon zelf de kant bereikt.

Zondagmiddag wordt de schipper van KNRM Breskens gebeld een dame meld dat er een persoon in problemen is ter hoogte van het killetje en afdrijft. Na duidelijke gegevens opgenomen te hebben belt de schipper naar de Nederlandse kustwacht en laat alarm maken voor de bemanning van de reddingboot.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na alarm vertrekt reddingboot Zeemanshoop en zet koers richting de opgegeven locatie. Ondertussen wordt ook de strandwachten ingelicht die samen met de reddingboot aan een zoekslag beginnen. Op dat moment komt vanaf de kant het verlossende woord dat de persoon zelf de kant heeft bereikt. Strandwacht en reddingboot worden bedankt en kunnen weer terug naar hun post.

Tijdstip alarm: 17:29 uur
Wind: Noord-West 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij