Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen

Datum: zondag 31 juli 2022 | Sectie: Breskens

Zondag 31 juli heeft de bemanning van reddingboot Zeemanshoop hulp verleend aan een zeiljacht met motorproblemen. Ter hoogte van vuurtoren Nieuwe Sluis heeft reddingboot Zeemanshoop het jacht op sleep genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Zondagmorgen 31 juli om 10:44 uur wordt de dienstdoende schipper gealarmeerd nadat de schipper van een zeiljacht contact opgenomen heeft via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Hij heeft motorstoring en wil graag hulp.

Het KAC heeft de schipper van het zeiljacht geadviseerd door te zeilen richting Breskens. Ter hoogte van de vuurtoren is het jacht op sleep genomen door de reddingboot, waarna het jacht bij de haven langszij genomen is en daarna veilig afgemeerd is in de jachthaven.

Vervuilde brandstof is de vermoedelijke oorzaak van de motorproblemen.

Tijdstip alarm: 10:44 uur
Wind: Zuidwest Bft. 5
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.