Zeiljacht met motorproblemen

Zeiljacht met motorproblemen

31 juli 2022

Zondag 31 juli heeft de bemanning van reddingboot Zeemanshoop hulp verleend aan een zeiljacht met motorproblemen. Ter hoogte van vuurtoren Nieuwe Sluis heeft reddingboot Zeemanshoop het jacht op sleep genomen en afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Zondagmorgen 31 juli om 10:44 uur wordt de dienstdoende schipper gealarmeerd nadat de schipper van een zeiljacht contact opgenomen heeft via het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Hij heeft motorstoring en wil graag hulp.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het KAC heeft de schipper van het zeiljacht geadviseerd door te zeilen richting Breskens. Ter hoogte van de vuurtoren is het jacht op sleep genomen door de reddingboot, waarna het jacht bij de haven langszij genomen is en daarna veilig afgemeerd is in de jachthaven.

Vervuilde brandstof is de vermoedelijke oorzaak van de motorproblemen.

Tijdstip alarm: 10:44 uur
Wind: Zuidwest Bft. 5
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij