Korte zoektocht naar zwemmer

Korte zoektocht naar zwemmer

3 augustus 2022
Breskens

Maandagavond 1 augustus hebben diverse hulpdiensten, waaronder KNRM Breskens, gezocht naar een vermoedelijk vermiste zwemmer. Na een korte zoektocht voor het Badstrand van Vlissingen werd de zwemmer veilig op  het strand aangetroffen. 

Afgelopen maandagavond krijgt de dienstdoende schipper van KNRM-reddingstation Breskens een melding van het Kustwachtcentrum. Er zou voor het Badstrand van Vlissingen een zwemmer afgedreven en in de problemen zijn.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De bemanning wordt met een Prio 1 melding opgepiept, waarna reddingboot Zeemanshoop zo snel mogelijk uitvaart richting Vlissingen. Ook worden onder andere KNRM Westkappelle, een vaartuig van Rijkswaterstaat en twee loodsboten opgeroepen om deel te nemen aan de zoekactie naar de zwemmer.

Nadat reddingboot Zeemanshoop ter plaatse is meldt het Kustwachtcentrum dat de zwemmer in goede gezondheid op het strand is aangetroffen. De zoekactie wordt hierop afgebroken en de Zeemanshoop gaat retour naar Breskens. 

Tijdstrip alarm: 21:26 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij