Skip to main content

Motorboot vast op zandplaat en zeiljacht met motorstoring

Datum: zaterdag 27 augustus 2022 | Sectie: Breskens

Donderdagavond is KNRM Breskens uitgevaren voor een motorboot die vast zat op de zandplaat nabij Breskens. Na het anker goed te hebben weggelegd kon de boot zelfstandig loskomen bij hoog water. Vrijdagmiddag verleende reddingboot Zeemanshoop hulp aan een zeiljacht dat kampte met motorstoring en hierdoor de haven niet binnen kon varen. Hierop het jacht langszij genomen en veilig afgemeerd in de haven.

Donderdagavond om iets voor 22.00 uur wordt de bemanning van KNRM Breskens opgepiept met een PRIO 1-melding. Het Kustwachtcentrum geeft aan dat mensen vanaf de kant een boot gezien hebben die vast ligt op de zandplaat nabij Breskens. Na uitgevaren te zijn met reddingboot Zeemanshoop meldt ook een ander vaartuig dat zij een vastgelopen motorboot gezien hebben.

Eenmaal ter plaatse treft de bemanning de boot met zes opvarenden aan. Na de Zeemanshoop vast te hebben gelegd tegen de zandplaat zijn twee opstappers naar de boot gegaan; alles bleek in orde. Na een anker goed te hebben weggelegd kon de bemanning retour Breskens, aangezien de boot bij hoog water vanzelf zou loskomen.

Tijdstip alarm: 21.52 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Vrijdagmiddag krijgt de dienstdoende schipper een melding van het KNRM Helpt Assistentie Centrum; een zeiljacht kampte met motorproblemen en wilde graag assistentie. Hierop is reddingboot Zeemanshoop zo snel mogelijk uitgevaren richting het Badstrand bij Vlissingen.

Het jacht met drie opvarenden zeilde nog, maar wilde graag hulp om de Koopmanshaven binnen te varen. Na overleg is er een sleepverbinding aangelegd en is het jacht naar de Poseidonstreiger in de Buitenhaven van Vlissingen gesleept en veilig afgemeerd. Reddingboot Zeemanshoop is hierna teruggevaren naar Breskens.

Tijdstip alarm: 15.40 uur
Wind: Noord-West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.