Skip to main content

Zeiljacht loopt vast op zandplaat

Datum: woensdag 12 oktober 2022 | Sectie: Breskens

Afgelopen maandag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een vastgelopen zeiljacht. Na overleg is besloten om het jacht te laten liggen en te wachten op opkomend water. Het jacht kon daarna zelfstandig de reis vervolgen. 

Maandagavond om 17.50 uur krijgt de dienstdoende schipper van KNRM reddingstation Breskens een melding van het Kustwachtcentrum over een vastgelopen zeiljacht ter hoogte van Hoofdplaat. Het zeiljacht met 5 opvarenden ligt vast op een zandplaat en wil graag weten of de reddingboot ze los kan trekken. Nadat de bemanning is uitgevaren en reddingboot Zeemanshoop ter plaatse is wordt na overleg besloten dat het niet verstandig is het zeiljacht los te trekken. De bemanning zal moeten wachten tot opkomend water en zij zullen zelf proberen om los te komen. Na een aantal instructies gegeven te hebben is reddingboot Zeemanshoop retour Breskens gegaan. Het jacht is 's nachts zelfstandig lostgekomen, waarna zij haar reis kon vervolgen. 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.