Skip to main content

Zandschip zinkt tijdens het laden van zand

Datum: woensdag 16 oktober 2019 | Sectie: Breskens

Woensdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zinkend schip in het vaarwater voor Hoofdplaat. De bemanning van het schip kon zich veilig redden naar de omliggende schepen.

De bemanning van de Zeemanshoop waren zich aan het gereed maken voor hun wekelijkse oefenavond op het station in Breskens toen zij samen met de Uly van station Westkapelle plots gealarmeerd werden voor een schip in de problemen.

Nadat de schipper contact had opgenomen met het Kustwachtcentrum in Den Helder bleek dat het beunschip Hapi tijdens het laden van zand in het Vaarwater bij Hoofdplaat water te maken en vermoedelijke geknikt was. De Zeemanshoop kon snel vertrekken en bij het uitvaren van de haven werd er al gemeld dat de drie koppige bemanning het schip hadden verlaten en veilig aan boord waren van de nabij gelegen Middelburg en Vectura. Zij hadden het beunschip ingeklemd om verder zinken te voorkomen.

Toen de Zeemanshoop ter plaatse was zijn twee opstappers overgestapt naar één van de zandschepen om de situatie op te nemen en de bemanning van de Hapi te controleren. Nadat bleek dat de situatie onder controle was kon de Zeemanshoop retour naar het station te Breskens.

Tijdstip alarm: 19:12 uur
Wind: Zuid 5 Bft.
Zicht: Matig (Donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.