Zandschip zinkt tijdens het laden van zand

16 oktober 2019

Woensdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zinkend schip in het vaarwater voor Hoofdplaat. De bemanning van het schip kon zich veilig redden naar de omliggende schepen.

De bemanning van de Zeemanshoop waren zich aan het gereed maken voor hun wekelijkse oefenavond op het station in Breskens toen zij samen met de Uly van station Westkapelle plots gealarmeerd werden voor een schip in de problemen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat de schipper contact had opgenomen met het Kustwachtcentrum in Den Helder bleek dat het beunschip Hapi tijdens het laden van zand in het Vaarwater bij Hoofdplaat water te maken en vermoedelijke geknikt was. De Zeemanshoop kon snel vertrekken en bij het uitvaren van de haven werd er al gemeld dat de drie koppige bemanning het schip hadden verlaten en veilig aan boord waren van de nabij gelegen Middelburg en Vectura. Zij hadden het beunschip ingeklemd om verder zinken te voorkomen.

Toen de Zeemanshoop ter plaatse was zijn twee opstappers overgestapt naar één van de zandschepen om de situatie op te nemen en de bemanning van de Hapi te controleren. Nadat bleek dat de situatie onder controle was kon de Zeemanshoop retour naar het station te Breskens.

Tijdstip alarm: 19:12 uur
Wind: Zuid 5 Bft.
Zicht: Matig (Donker)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij