Skip to main content

Kajuit jacht blijkt niet in problemen

Datum: zondag 13 oktober 2019 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht in problemen. Er blijken geen jachten in problemen dus gaat de reddingboot onverrichter zake retour station.

Zondagmiddag zijn er enkele wandelaars bij de Oranjemolen in Vlissingen, ze zien daar kort onder de kant een kajuit jacht liggen dat zwaait en op de hoorn blaast. De wandelaars krijgen het vermoeden dat het jacht in problemen is en nemen contact op met de Nederlandse Kustwacht welke besluit de reddingbootbemanning van reddingboot Zeemanshoop te alarmeren.

Kort na alarm zet de reddingboot koers richting de opgegeven positie, ter plaatse spreekt de reddingbootbemanning de twee koppige bemanning van het jacht aan maar er blijkt niks aan de hand. Na overleg met de kustwacht en verkeerscentrale wordt besloten nog een zoekslag langs de boulevard te maken maar ook daar worden geen jachten aangetroffen. Onverrichter zake gaat de reddingboot weer retour station.

Tijdstip alarm: 14:41 uur
Wind: Zuid-West Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.