Wereldreis met onverwachtse tussenstop in Breskens

Wereldreis met onverwachtse tussenstop in Breskens

30 juni 2020

Woensdagochtend is de Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht voor de kust van Vlissingen wat zich vreemd zou gedragen. Het jacht is onder begeleiding van de Zeemanshoop naar de haven Breskens gevaren.

Woensdagochtend krijgt de Nederlandse Kustwacht verschillende meldingen binnen van jacht wat zich vreemd gedraagt voor de kust van Vlissingen. Ze besluit om de Zeemanshoop een kijkje te laten nemen en de Breskense bemanning te laten alarmeren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Negen minuten na vertrek ziet de bemanning het jacht voor Vlissingen heen en weer varen onder begeleiding van reddingsbrigade van Vlissingen. Na contact te hebben gemaakt met de schipper geeft deze geen blijk van hulp te hoeven en wil zijn reis richting het zuiden van Europa voortzetten.

De schipper van de Zeemanshoop en Kustwacht vinden dit onverantwoord en verzoeken de schipper koers te zetten richting de haven van Breskens. 

Nadat het jacht veilig is afgemeerd aan de bezoekerssteiger wordt het jacht nog gecontroleerd door de inmiddels aanwezige douane en gaat de bemanning weer retour naar het station

 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij