Skip to main content

Jacht onderweg naar Frankrijk in problemen

Datum: maandag 06 juli 2020 | Sectie: Breskens

Maandagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht in problemen. Toen de reddingboot ter plaatse was bleek alles reeds opgelost te zijn en is de reddingboot retour station gegaan.

Maandagavond is de bemanning van een zeiljacht onderweg naar Frankrijk voor vakantie als op de Westerschelde het anker loskomt. Hierdoor komt het jacht voor anker te liggen in het vaarwater. Er ontstaat wat paniek aan boord en er wordt hulp van een reddingboot gevraagd. Hierop wordt de reddingbootbemanning van station Breskens gealarmeerd.

Kort na alarm vaart de reddingboot uit. Bij het verlaten van de haven wordt er aangegeven dat het anker inmiddels weer gelicht is. De reddingboot besluit nog even te gaan kijken of alles verder goed is. Ter plaatse blijkt dat de rust is weer gekeerd en de reddingboot gaat retour station.

Tijdstip alarm: 17:37 uur
Wind: West-Noord-West 5 Bft.
Zicht: Goed

 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.