Zeiljacht vast op plaat van Breskens

27 juni 2020

Zaterdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht dat op de plaat van Breskens was gelopen. Het jacht lag te stampen op haar kiel en kon niet op eigen kracht los komen. De reddingboot heeft het jacht van de plaat getrokken en naar dieper water gesleept zodat het haar eigen weg kon vervolgen.

Zaterdagmiddag komen bij de dienstdoende schipper en Nederlandse kustwacht verschillende meldingen dat er een zeiljacht aan de grond zit voor de haven van Breskens. Er wordt onmiddellijk alarm gemaakt voor de Breskense reddingbootbemanning. 

Na 9 minuten is de reddingboot ter plaatse bij het jacht dat hard staat te stampen op haar kiel en door de wind wordt ze steeds verder de plaat op gezet. De reddingboot maakt een sleepverbinding en trekt het jacht voorzichtig vlot. Het jacht vaart zelf de haven binnen en meert af naast de reddingboot aan de steiger van de reddingboot.

Na controle dat de 3 koppige bemanning oké is en er geen lekkage of andere grote schade is worden de gegevens opgenomen en meert het zeiljacht af in de jachthaven.

Tijdstip alarm: 16:35 uur
Wind: Zuid-Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed