Zeiljacht vast op plaat van Breskens

Zeiljacht vast op plaat van Breskens

27 juni 2020

Zaterdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht dat op de plaat van Breskens was gelopen. Het jacht lag te stampen op haar kiel en kon niet op eigen kracht los komen. De reddingboot heeft het jacht van de plaat getrokken en naar dieper water gesleept zodat het haar eigen weg kon vervolgen.

Zaterdagmiddag komen bij de dienstdoende schipper en Nederlandse kustwacht verschillende meldingen dat er een zeiljacht aan de grond zit voor de haven van Breskens. Er wordt onmiddellijk alarm gemaakt voor de Breskense reddingbootbemanning. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na 9 minuten is de reddingboot ter plaatse bij het jacht dat hard staat te stampen op haar kiel en door de wind wordt ze steeds verder de plaat op gezet. De reddingboot maakt een sleepverbinding en trekt het jacht voorzichtig vlot. Het jacht vaart zelf de haven binnen en meert af naast de reddingboot aan de steiger van de reddingboot.

Na controle dat de 3 koppige bemanning oké is en er geen lekkage of andere grote schade is worden de gegevens opgenomen en meert het zeiljacht af in de jachthaven.

Tijdstip alarm: 16:35 uur
Wind: Zuid-Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij