Weer alarm voor omgeslagen jacht, blijkt drijvende leiding

Weer alarm voor omgeslagen jacht, blijkt drijvende leiding

19 juli 2020

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een mogelijk omgeslagen jacht. Op de opgegeven positie aangekomen blijkt er alleen een zinkerleiding te liggen. 

Zondagmiddag wordt de dienstdoende schipper van reddingboot Zeemanshoop door de Nederlandse kustwacht gevraagd contact met hun op te nemen. Als hij dit doet krijgt hij te horen dat ze telefoon hebben gekregen met de melding dat er een omgeslagen jacht ligt in het vaarwater langs Hoofdplaat. Er wordt na overleg beslist dat de bemanning van de reddingboot via de kustwacht zal worden gealarmeerd. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en zet koers naar de opgegeven positie. Ter plaatse aangekomen wordt een zoekslag begonnen. De reddingboot neemt contact op met de melder en weet te zeggen dat het vermoedelijk om de zinkerleiding gaat. Aangezien er vanaf de reddingboot ook geen andere objecten in het water gezien worden gaat de reddingboot retour station.

Tijdstip alarm: 16:40 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij