Aan de ketting op de Westerschelde

Aan de ketting op de Westerschelde

24 juli 2020

Vrijdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een vastgelopen jacht. Vermoedelijk was het anker van het jacht vast komen te zitten aan de ketting van een boei. De schipper van het jacht heeft zijn anker losgelaten en kon daarna zijn tocht voortzetten.

Vrijdagmorgen, rond 9:50, wordt de bemanning van de Zeemanshoop gealarmeerd met de melding "Prio 1 Vaartuig aan de grond". Ondertussen dat de bemanning zich gereed maakte voor vertrek, nam de schipper contact op met het Kustwachtcentrum in Den Helder en kreeg te horen dat er een jacht vast zat nabij de boei W8. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na het verlaten van de haven van Breskens is er contact opgenomen met de loodstender Raan die naast het jacht lag en zij hadden het vermoeden dat er lijn rond de kiel of schroef zat. 

Ter plaatse aangekomen merkte de bemanning van de Zeemanshoop op dat het jacht zijn anker had uit staan en deze vermoedelijk verstrikt is geraakt in de ankerketting van de boei. De schipper van de Zeemanshoop adviseerde daarop om het anker te laten gaan door de slampamper, de borgpen van het anker aan het schip, te verwijderen.

Zodra dit gedaan was kwam het jacht los en kon het zijn tocht richting Oostende voorzetten en ging de bemanning weer retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij