Vier acties op één dag voor station Breskens

13 juli 2020

Maandag is reddingboot Zeemanshoop vier keer gealarmeerd en uitgevaren. Twee keer voor een boot in problemen, een keer voor medische assistentie van de ambulance en een keer voor een zoekactie.

Aan het einde van de middag en begin van de avond is reddingboot Zeemanshoop diverse keren gealarmeerd.

De eerste melding kwam om 15.52 via de KNRM Helpt app binnen. Een visboot ligt voor de kust van Dishoek met een motorprobleem. De reddingboot is zo'n 20 minuten na alarm ter plaatse en neemt de boot op sleeptouw en levert deze af bij de Koopmanshaven waarna het op eigen kracht de Michiel de Ruyter jachthaven op gaat. 

Bij terugkomst op de haven van Breskens om 17.05 ziet de bemanning medewerkers van de ambulance bezig op de bezoekerssteiger van de jachthaven en de schipper vraagt of er assistentie nodig is. De persoon heeft een verwonding aan het been en gezien de afstand die afgelegd moet worden over de steigers naar de ambulance wordt besloten de persoon over te zetten met brandcard op de Zeemanshoop en vervolgens naar haar eigen ligplaats te varen. Daar wordt de persoon weer overgedragen aan de ambulance.

De Zeemanshoop is net klaar met de overdacht aan de ambulance als om 17.24u de piepers weer gaan. Tijdens het uitvaren van de haven meldt de Zeemanshoop zich bij de verkeerspost in Vlissingen en zij melden dat de betreffende visboot haar motor weer op gang heeft gekregen en koers zet richting Breskens. De bemanning is de visboot tegemoet gevaren en verder begeleid naar de jachthaven van Breskens.

's Avonds om 20.03 gaan de piepers weer, maar dan ook voor stations Cadzand, WestkapelleNeeltje Jans en helikopter van de Kustwacht. In de buurt van Domburg is een zwemmer vermist en wordt er direct groot opgeschaald voor een zoekactie. 

Kort na vertrek uit de haven van Breskens meldt de Kustwacht dat de persoon is aangetroffen door het kusthulpverleningsvoertuig van station Westkapelle waarna de bemanning terug gaat naar het station.