Skip to main content

Vuurpijlen van Frans jacht op Westerschelde

Datum: donderdag 14 juli 2016 | Sectie: Breskens

In de monding van de Westerschelde werden donderdagmiddag twee noodvuurpijlen afgeschoten door een Frans zeiljacht. Reddingboot Zeemanshoop rukte met spoed uit.

Drie zeilers uit Duinkerke varen met hun zeiljacht de monding van de Westerschelde binnen. Tussen Breskens en Vlissingen willen ze de motor starten, maar deze weigert dienst. Met de zeilen gestreken verdagen ze snel richting de Plaat van Breskens.

Ze hebben geen idee op welk marifoonkanaal ze in Nederland moeten roepen om hulp te krijgen en besluiten daarom om vuurpijlen af te schieten.

Deze worden snel waargenomen. Het duurt dan ook niet lang voordat de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af gaan. Met de grootste spoed wordt uitgevaren met reddingboot Zeemanshoop.

Loodstender Ravelingen gaat ook op de vuurpijlen af en is als eerste ter plaatse. Deze kan snel een sleepverbinding maken en voorkomen dat het jacht strandt op de zandbank. Ook een rib van de strandwacht is snel bij het jacht.

Wanneer de reddingboot ter plaatse komt is de situatie onder controle. Er wordt een opstapper over gezet om te kijken of alles aan boord in orde is en om een nieuwe sleepverbinding aan te leggen.

Vervolgens wordt het jacht op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de jachthaven. Na het opnemen van de gegevens nemen we afscheid van de zeer dankbare zeilers en gaan retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 16:07 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.