Skip to main content

Huurjacht in problemen bij de Nolleplaat

Datum: woensdag 20 juli 2016 | Sectie: Breskens

Een zeiljacht kwam dinsdagavond laat in de problemen op de Westerschelde. De reddingboot van Breskens voer uit ter assistentie en kon het jacht veilig afmeren.

Vier Belgische zeilers zijn met hun gehuurde zeiljacht vanuit Vlissingen vertrokken voor een zeiltochtje in de monding van de Westerschelde. Laat op de avond leggen ze aan op Breskens om daar te overnachten.

Doordat het bijna windstil geworden is, wordt de motor bijgezet. Deze houdt er echter na een korte tijd mee op en is niet meer op gang te krijgen, waardoor ze stuurloos ronddobberen. Via de verkeerscentrale Vlissingen roepen ze hulp in.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingboot van Breskens. De positie is net ten zuiden van de Nolleplaat, waardoor reddingboot Zeemanshoop na korte tijd ter plaatse is.

Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Met de schemering achter ons varen we richting een, door het volle maanlicht, verlicht Breskens.

Het zeiljacht wordt afgemeerd aan de bezoekerssteiger van de jachthaven, waar we afscheid nemen van de dankbare zeilers.

Tijdstip alarm: 22:18 uur
Wind: Zuid-Oost 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.