Speedboot waterskiërs met touw in de schroef

21 juli 2016

Een speedboot van een groep waterskiërs kwam donderdagmiddag in de problemen nabij de veerhaven van Breskens. Door gezamenlijke inspanning van de strandwacht en KNRM Breskens is de boot in veiligheid gebracht.

Donderdagmiddag wordt de schipper van de reddingboot bij het reddingstation aangesproken door een man die met spoed hulp zoekt. Een motorboot met acht personen aan boord is in de problemen nabij boei Het Veer. Het waterski-touw is in de schroef gedraaid en ze dreigen te stranden op een paalhoofd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De KNRM schipper laat via de Nederlandse Kustwacht snel alarm maken voor de reddingbootbemanning. Met de grootste spoed wordt uitgevaren.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een reddingsvlet van de strandwacht de boot al uit de gevarenzone heeft getrokken en de haar weg houdt van het strand tot reddingboot Zeemanshoop ter plaatse is.

De reddingbootbemanning kan de sleephaak bevestigen in het traileroog van de speedboot. Vervolgens worden de onfortuinlijke waterskiërs naar Breskens gesleept en veilig afgemeerd bij de kraan van de jachtwerf.

Als de boot even later uit het water gehesen wordt, is goed te zien wat de problemen waren. Het touw kan even later uit de schroef verwijderd worden.

Tijdstip alarm: 14:50 uur
Wind: Noord-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Bart Goethals & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij