Skip to main content

Zeiljacht op stenen dam jachthaven

Datum: zondag 10 juli 2016 | Sectie: Breskens

Een zeiljacht is zondagavond in de problemen gekomen in de jachthaven van Breskens. Reddingboot Zeemanshoop voer uit ter assistentie, maar hoefde gelukkig niet meer in actie te komen.

Een Nederlands gezin is aan hun grote vakantiereis begonnen met hun zeiljacht. Echter, bij de eerste etappe naar Breskens gaat het bij aankomst mis.

Het jacht loopt op de zeilen de haven van Breskens binnen, maar dan blijkt dat de motor niet wil starten. Door de krachtige westen wind verdaagt het jacht tegen de stenen noord-dam van de jachthaven. Via de Kustwacht roepen de zeilers hulp in.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit richting jachthaven. Net voordat de reddingboot ter plaatse is, kan een passerende motorboot het zeiljacht uit haar benarde positie helpen.

Wanneer het zeiljacht veilig afgemeerd ligt aan de steiger spreken we met de zeilers af dat de reddingboot ter plaatse blijft totdat zeker is dat er geen lekkage is ontstaan.

Enige tijd later kunnen ze aangeven dat gelukkig alles in orde is. We nemen de gegevens op en gaan daarna retour naar het reddingstation.

Tijdstip alarm: 18:37 uur
Wind: West 6 Bft.
Zicht: Goed

Foto's: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.