HOME

Vlieger drijft af bij Cadzand

13-10-2018 breskens

Een grote vlieger dreef zaterdagmiddag nabij Cadzand gevaarlijk richting de hoofdvaargeul. Reddingboot Zeemanshoop kon gelukkig assistentie bieden en de vlieger veilig aan land brengen.

Reddingboot Zeemanshoop is terug onderweg naar de thuishaven na de actie voor de kitesurfer, wanneer we opgebeld worden door een man vanaf het strand bij Cadzand. Hij meldt ons dat er een grote vlieger van het vliegerfeest is losgebroken en richting vaarwater Wielingen drijft.

We nemen contact op met het Kustwachtcentrum en leggen de situatie uit. Op verzoek van de Kustwacht vaart reddingboot Zeemanhoop door richting Cadzand. De Kustwacht zal eveneens KNRM Cadzand alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop is snel ter plaatse, waardoor het voor KNRM Cadzand niet meer nodig is om de reddingboot te lanceren. De bemanning van de Zeemanshoop neemt de vlieger van zo’n 30 meter aan boord en zet vervolgens koers naar de jachthaven van Cadzand.

Hier komt de eigenaar hem even later ophalen. Hij is zeer blij dat hij zijn dure vlieger terug heeft en beloofd dan ook om donateur van de KNRM te worden.

Na het opnemen van de gegevens nemen we afscheid en gaan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm:  16:42 uur
Wind:  Zuid 5 Bft.
Zicht:  Goed (15 NM)

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht