Skip to main content

Kitesurfer in hoofdvaarwater Westerschelde

Datum: zaterdag 13 oktober 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag met spoed uitgerukt voor een kitesurfer. De surfer dreef het hoofdvaarwater in nabij Borssele en kon niet op eigen kracht terug komen.

Zaterdagmiddag alarm voor de reddingbootbemanning van Breskens. Het Kustwachtcentrum meldt dat er een kitesurfer in problemen is nabij Borssele en vraagt om met spoed ter plaatste te gaan.

Wanneer reddingboot Zeemanshoop de haven van Breskens verlaat, roept ook het werkschip Coastal Chariot de verkeerscentrale op. Zij hebben de kitesurfer in zicht en gaan hem proberen aan boord te krijgen. Dit lukt.

Wanneer reddingboot Zeemanshoop ter plaatse is, nemen we de surfer en materieel over van de Coastal Chariot. De surfer is vermoeid, maar verder in orde.

In overleg met het Schelde Coördinatie Centrum wordt besloten om de surfer over te brengen naar Rijkswaterstaat patrouillevaartuig RWS 79. Zij zullen het verder afhandelen en de surfer aan land brengen.

Reddingboot Zeemanshoop wordt bedankt en kan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 15:19 uur
Wind: Zuid 5 Bft.
Zicht: Goed (15 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.