Skip to main content

Viskotter met voortstuwingsproblemen

Datum: dinsdag 15 september 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens is dinsdagnacht en -ochtend uitgevaren ter assistentie van een viskotter. De kotter is door een collega visser naar Breskens gesleept waar ze, met assistentie van de reddingboot, veilig is afgemeerd.

Iets voor 4 uur vannacht gaan in Breskens de piepers van de reddingbootbemanning af. Het blijkt dat viskotter Z80 Silverpit voortstuwingsproblemen heeft op de Noordzee, ter hoogte van de Belgische grens.

De kotter heeft mogelijk iets in de schroef en ligt stuurloos ten noorden van het hoofdvaarwater. De visser vraagt de reddingboot stand-by om ervoor te zorgen dat hij niet afdrijft het vaarwater in. Tegelijkertijd overlegt hij met collega vissers en bergingsbedrijf Multraship voor sleepmogelijkheden.

Reddingboot Zeemanshoop is na een half uur varen ter plaatse en blijft stand-by bij de kotter. De viskotter N57 Spes Nova is op dat moment al onderweg en zal zijn onfortuinlijke collega naar Breskens slepen.

Wanneer de N57 heeft vastgemaakt op de Z80 kan de sleepreis beginnen. Eenmaal onderweg blijkt alles onder controle en kan reddingboot Zeemanshoop retour station.

Zo’n vier uur later zijn de kotters voor de Breskense havenmonding. Door stroming en harde wind is het gevaarlijk voor de kotters om zo binnen te varen. Men vraagt daarom opnieuw de reddingboot ter assistentie.

Onder begeleiding van de Zeemanshoop varen de kotters de haven van Breskens binnen. Even later kan de kotter, met hulp van de reddingboot, veilig afgemeerd worden in de Vissershaven.

Tijdstip alarm: 3.54 uur & 8.56 uur
Wind: Zuid 6 Bft.
Zicht: Goed (Matig bij neerslag)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.