Roeivlet ondersteboven bij Hoofdplaat

16 september 2015

Reddingboot Zeemanshoop is woensdagochtend uitgevaren voor een omgeslagen boot. Eenmaal ter plaatse bleken er gelukkig geen personen bij betrokken en is de boot door de berger meegenomen naar Terneuzen.

Binnenvaartschip Thuredregt is woensdagochtend opvarend in het Vaarwater langs Hoofdplaat als het ineens een roeivlet ondersteboven ziet drijven. De schipper meldt dit bij de verkeerscentrale, welke gelijk via de Kustwacht de reddingboot laat alarmeren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Met de grootste spoed vaart reddingboot Zeemanshoop uit, omdat op dat moment niet duidelijk is of er personen bij betrokken zijn. Eenmaal ter plaatse blijkt de het roeivlet inmiddels is aangespoeld tegen de zandplaat.

Snel wordt duidelijk dat het een bijboot van een binnenvaartschip betreft en dat de kans klein is dat er personen bij betrokken zijn. De reddingboot zet opstappers op de plaat, welke het roeivlet kunnen keren en leeghozen.

Met de eveneens aanwezige Multraship Rescue 2 wordt afgesproken dat zij het roeivlet zal meenemen naar Terneuzen. Nadat alle instanties hiervan op de hoogte zijn gebracht gaat de reddingboot retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 10:19 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Matig

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij