Skip to main content

Roeivlet ondersteboven bij Hoofdplaat

Datum: woensdag 16 september 2015 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is woensdagochtend uitgevaren voor een omgeslagen boot. Eenmaal ter plaatse bleken er gelukkig geen personen bij betrokken en is de boot door de berger meegenomen naar Terneuzen.

Binnenvaartschip Thuredregt is woensdagochtend opvarend in het Vaarwater langs Hoofdplaat als het ineens een roeivlet ondersteboven ziet drijven. De schipper meldt dit bij de verkeerscentrale, welke gelijk via de Kustwacht de reddingboot laat alarmeren.

Met de grootste spoed vaart reddingboot Zeemanshoop uit, omdat op dat moment niet duidelijk is of er personen bij betrokken zijn. Eenmaal ter plaatse blijkt de het roeivlet inmiddels is aangespoeld tegen de zandplaat.

Snel wordt duidelijk dat het een bijboot van een binnenvaartschip betreft en dat de kans klein is dat er personen bij betrokken zijn. De reddingboot zet opstappers op de plaat, welke het roeivlet kunnen keren en leeghozen.

Met de eveneens aanwezige Multraship Rescue 2 wordt afgesproken dat zij het roeivlet zal meenemen naar Terneuzen. Nadat alle instanties hiervan op de hoogte zijn gebracht gaat de reddingboot retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 10:19 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Matig

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.