Skip to main content

De taart moet nog even wachten

Datum: zaterdag 19 september 2015 | Sectie: Breskens

Een motorboot kwam zaterdagmiddag in de problemen bij Port Scaldis. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon de boot veilig naar de jachthaven van Breskens brengen.

Vandaag werden er, net voor de vaste zaterdagoefening, twee slagroomtaarten afgeleverd in het bemanningsverblijf. De taarten waren een bedankje en felicitatie voor ons 75-jarig jubileum namens het KNRM hoofdkantoor en reddingstation Neeltje-Jans.

Na de oefening wil de bemanning nogmaals een stukje aansnijden van de heerlijke taarten als ineens de telefoon van de schipper af gaat. De schipper van rondvaartboot Festijn meldt dat er voor Port Scaldis een motorboot in de problemen is en snel afdrijft richting de kant.

De taart zal dus even moeten wachten. De aanwezige bemanning vaart snel uit met reddingboot Zeemanshoop richting de boot in problemen. Eenmaal ter plaatse ligt de motorboot bijna op het droge. Stranding wordt voorkomen door snel een sleepverbinding te maken.

De boot wordt op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens. Nadat de gegevens zijn opgenomen gaat de reddingboot retour station. Even later kan de bemanning dan toch nog rustig genieten van een lekker stukje slagroomtaart.

Tijdstip alarm: 15:35 uur
Wind: Noord-West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens & Bart Goethals

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.