Beenbreuk in de Sloehaven

23 september 2015

De reddingboot van Breskens is woensdagavond uitgerukt ter assistentie van een ambulance. Een opvarende van een schip had een beenbeuk opgelopen en moest geëvacueerd worden.

Riviercruiser Pure Liner 2 ligt in Vlissingen-Oost afgemeerd tegen een ponton. Wanneer een bemanningslid terug wil van de kade naar het schip gaat het mis. De man springt van de kade op het ponton, maar glijdt uit. Hij komt verkeerd terecht met een open onderbeenbreuk tot gevolg.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Direct wordt de ambulance gealarmeerd. Omdat het ponton een eind van de kade ligt, worden ook reddingboot Zeemanshoop en de hoogwerker van brandweer Goes gealarmeerd.

Zowel de reddingboot als de brandweer zijn snel ter plaatse. Terwijl het ambulancepersoneel de man behandeld en stabiliseert worden de mogelijkheden voor evacuatie bekeken. Besloten wordt om de man middels de hoogwerker van het ponton te hijsen.

Wanneer de man gereed is voor transport wordt hij met brancard voorzichtig op de hoogwerker gezet. Eenmaal op de kade kan de man veilig de ambulance in voor transport naar het ziekenhuis.

Tijdstip alarm: 21:13 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij