Skip to main content

Visboot op de stenen

Datum: zaterdag 26 september 2015 | Sectie: Breskens

Een sportvisboot voer zaterdagavond haar buitenboordmotor kapot op een stenen strekdam. Reddingboot Zeemanshoop rukte uit en kon de visboot vanaf het strand halen en veilig naar Breskens brengen.

Twee sportvissers zijn zaterdagavond onderweg vanaf hun visstek naar de thuishaven Breskens. Zoals gewoonlijk houden ze een korte route aan langs de paalhoofden. Echter, het is bijna laag tij en water zakt ver weg vandaag, waardoor de uiteinden van de stenen dammen maar net onder water liggen.

Vlak voor de veerhaven van Breskens gaat het dan ook mis. De buitenboordmotor raakt een stenen strekdam. Het staartstuk van de motor breekt af en ook de schroef is volledig krom. De mannen zetten snel een anker uit, maar kunnen niet voorkomen dat de branding de visboot op het strand zet. Via hun gsm roepen ze vervolgens hulp in.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert reddingboot Zeemanshoop, welke zo’n 10 minuten later uitvaart. Gezien de geringe afstand is de reddingboot na 5 minuten varen ter plaatse.

De reddingboot wordt met haar kielbalk achteruit tegen het strand geduwd, zodat een opstapper via de drenkelingenklep naar de visboot kan. Het blijkt dat de twee vissers verder in orde zijn en dat de boot geen water maakt.

We bevestigen vervolgens onze sleephaak in het traileroog van de visboot en trekken haar voorzichtig van het strand af. Eenmaal in dieper water zetten we koers naar Breskens waar we de visboot even later veilig kunnen afmeren aan de steigers van een jachtwerf.

Tijdstip alarm: 19:51 uur
Wind: Noord-Oost 4 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.