Skip to main content

Draaggolf maakt verkeerscentrale onbereikbaar

Datum: zondag 04 oktober 2015 | Sectie: Breskens

Op zondagmiddag werd door een draaggolf op de marifoon de verkeerscentrale onbereikbaar. Gelukkig kon de reddingboot van Breskens uitkomst bieden.

Op zondagmiddag wordt de verkeerscentrale Vlissingen onbereikbaar door een hinderlijke draaggolf. De reddingboot wordt gevraagd via het Kustwachtcentrum om de draaggolf te kunnen lokaliseren. Kort hier na gaan dan ook de piepers van de bemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Reddingboot Zeemanshoop vaart hierna snel uit en de radio richting zoeker wordt aangezet. Kort hierna wordt een koers gevaren en na enkele zeiljachten gepasseerd te hebben komen we ‘de dader’ tegen. De mensen worden hier op geattendeerd. Na het uitschakelen van de marifoon is het probleem dan ook opgelost.

Ze hadden net met hun jacht de haven van Breskens verlaten voor een tochtje op de Westerschelde. Het jacht schakelde automatisch de marifoon in die door technische problemen een draaggolf veroorzaakte.

Tijdstip alarm: 14:24 uur
Wind: Zuid West 3 Bft
Zicht: Goed

​​Foto: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.