Draaggolf maakt verkeerscentrale onbereikbaar

4 oktober 2015

Op zondagmiddag werd door een draaggolf op de marifoon de verkeerscentrale onbereikbaar. Gelukkig kon de reddingboot van Breskens uitkomst bieden.

Op zondagmiddag wordt de verkeerscentrale Vlissingen onbereikbaar door een hinderlijke draaggolf. De reddingboot wordt gevraagd via het Kustwachtcentrum om de draaggolf te kunnen lokaliseren. Kort hier na gaan dan ook de piepers van de bemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Reddingboot Zeemanshoop vaart hierna snel uit en de radio richting zoeker wordt aangezet. Kort hierna wordt een koers gevaren en na enkele zeiljachten gepasseerd te hebben komen we ‘de dader’ tegen. De mensen worden hier op geattendeerd. Na het uitschakelen van de marifoon is het probleem dan ook opgelost.

Ze hadden net met hun jacht de haven van Breskens verlaten voor een tochtje op de Westerschelde. Het jacht schakelde automatisch de marifoon in die door technische problemen een draaggolf veroorzaakte.

Tijdstip alarm: 14:24 uur
Wind: Zuid West 3 Bft
Zicht: Goed

​​Foto: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij