Skip to main content

Jubileumdag groot succes

Datum: zaterdag 12 september 2015 | Sectie: Breskens

KNRM Breskens kijkt terug op een zeer geslaagde jubileumdag. Voor zowel de bezoekers als deelnemers was het een leuk, gezellig en prachtig evenement.

De weersgoden waren de Bressiaanders zaterdag goed gezind, waardoor het, tegen de weersverwachtingen in, droog bleef. Duizenden mensen kwamen dan ook een kijkje nemen op de haven in Breskens.

Er was zeer veel belangstelling voor modelbouwvereniging Zuid-Zuidwest. Bij het bassin waar de kinderen zelf konden varen ontstond dan ook af en toe een heuse wachtrij.

De verschillende reddingboten in de haven werden druk bezocht. Oud-reddingboten uit de jaren 60 tot de reddingboot van de toekomst waren aanwezig. Dit gaf de bezoeker een mooi overzicht van hoe ook de evolutie in de bouw van reddingboten de laatste 50 jaar niet stil heeft gestaan.

Op en in de haven waren er verschillende voer- en vaartuigen nog te bezichtigen. Van een waterscooter tot één van de grootste slepers van Multraship.

Tevens was de Zeeuwse brandweer aanwezig met verschillende voertuigen. De brandweerteams lieten de hele dag mooie demonstraties zien.

Ook de demonstraties van reddingboten in de vissershaven werden goed bekeken. Met als hoogtepunt de demonstratie door de NHV SAR helikopter.

Om 15.30 uur werd de winnaar bekend gemaakt van de, door Strandcamping Groede aangeboden, overnachting in een strandslaaphuisje. Uit de vele ingeleverde formulieren werd mevrouw Mariet van Oirschot uit Breskens als winnaar getrokken. Van harte gefeliciteerd!

Na de receptie is de jubileumdag afgesloten met een gezellig diner en feestavond voor genodigden.

Het is voor KNRM Breskens onmogelijk om alle personen, organisaties en bedrijven op te sommen die ons geholpen hebben om onze jubileumdag mogelijk te maken. Het zijn er gewoon te veel.
Maar aan iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd; Bedankt namens KNRM Breskens!

We zullen in de komende weken foto’s gaan verzamelen op ons Pinterest account. De foto’s van ons 75 jarig jubileum vindt u hier:
75 jaar reddingstation Breskens

Heeft u ook mooie foto’s of filmpjes gemaakt en wilt u deze met ons delen? Stuur ze dan aub via knrm.wetransfer.com naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alvast bedankt.

Foto’s: Mario Rentmeester & KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.