Skip to main content

Viskotter in problemen

Datum: woensdag 01 april 2015 | Sectie: Breskens

Een Vlissingse viskotter is rond de middag in problemen gekomen op de Westerschelde. De reddingboot van Breskens werd omgeroepen voor de veiligheid.

Net voor de woensdagmiddag komt de viskotter VLI 7 Eben Haezer in de problemen op de Westerschelde. De kotter heeft haar bakboord visnet in de schroef gedraaid en ligt stuurloos in het ankergebied.

Collega ARM 25 Deo Volente komt de VLI 7 te hulp geschoten. Deze kan vastmaken en zal de kotter naar Vlissingen slepen. Omdat dit met de harde wind riskant is en men de drukke hoofdvaargeul moet oversteken, wordt voor de veiligheid de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Reddingboot Christien is een kwartier na alarmering ter plaatse en begeleidt de sleep richting de Buitenhaven van Vlissingen. Als de sleeplijn zou breken, kan de reddingboot direct vastmaken op de kotter en haar in veiligheid brengen.

Net voor de Buitenhaven komt de VLB 3 ter plaatse. Zij zal vastmaken achterop de VLI 7 om haar binnen te brengen en haar door de sluis te begeleiden.

Als de VLI 7 veilig in de buitenhaven is, wordt de reddingbootbemanning bedankt voor de assistentie en kan de reddingboot retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 12:09 uur
Wind: West 7 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Ruben Roelse & KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.