Viskotter in problemen

1 april 2015

Een Vlissingse viskotter is rond de middag in problemen gekomen op de Westerschelde. De reddingboot van Breskens werd omgeroepen voor de veiligheid.

Net voor de woensdagmiddag komt de viskotter VLI 7 Eben Haezer in de problemen op de Westerschelde. De kotter heeft haar bakboord visnet in de schroef gedraaid en ligt stuurloos in het ankergebied.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Collega ARM 25 Deo Volente komt de VLI 7 te hulp geschoten. Deze kan vastmaken en zal de kotter naar Vlissingen slepen. Omdat dit met de harde wind riskant is en men de drukke hoofdvaargeul moet oversteken, wordt voor de veiligheid de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Reddingboot Christien is een kwartier na alarmering ter plaatse en begeleidt de sleep richting de Buitenhaven van Vlissingen. Als de sleeplijn zou breken, kan de reddingboot direct vastmaken op de kotter en haar in veiligheid brengen.

Net voor de Buitenhaven komt de VLB 3 ter plaatse. Zij zal vastmaken achterop de VLI 7 om haar binnen te brengen en haar door de sluis te begeleiden.

Als de VLI 7 veilig in de buitenhaven is, wordt de reddingbootbemanning bedankt voor de assistentie en kan de reddingboot retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 12:09 uur
Wind: West 7 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: Ruben Roelse & KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij