Skip to main content

Wederom beunschip gekapseisd

Datum: maandag 30 maart 2015 | Sectie: Breskens

Maandagavond is er opnieuw een beunschip gekapseisd in het Vaarwater langs Hoofdplaat. Reddingboot Christien was snel ter plaatse. Gelukkig waren de opvarenden al in veiligheid gebracht.

Beunschip Willem ligt langszij zandzuiger Interballast 1 als de bemanning plots opmerkt dat het vaartuig dieper komt te liggen en water maakt. Direct roepen ze hulp in voor meer pompcapaciteit.

Iets na half 8 ’s avonds gaan de piepers van de reddingbootbemanning af. Met de grootste spoed wordt uitgevaren met reddingboot Christien naar de opgegeven positie.

Tijdens deze kostbare minuten is de situatie zo verslechterd dat de bemanning van de Willem is overgestapt op de Interballast 1. Alle mensen zijn dus gelukkig veilig.

De reddingboot vaart snel door om te kijken of ze het schip nog kunnen redden. Het blijkt tevergeefs. Als de reddingboot het beunschip nadert zien de redders het schip voor hun ogen omslaan.

Het beunschip drijft nu op de kop met het inkomende tij richting Hoofdplaat. De reddingboot gaat langszij en zet een opstapper over. Hij bevestigd een fender met een lang touw aan het beunschip. In het geval ze zou zinken is ze dan toch gemarkeerd.

Uiteindelijk blijkt dat ze blijft drijven. Reddingboot Christien blijft standby tot patrouilleschip RWS 79 en berger Multraship ter plaatste zijn. Hierna gaat ze retour station.

In het KNRM bemanningsverblijf is inmiddels zowel de bemanning van de Willem als van de Interballast 1 opgevangen. Zij zijn hevig geschrokken, maar maken het goed.

Al met al was het beeld vanavond een déjà vu van 8 weken geleden toen beunschip Rick kapseisde. Vandaag liep het gelukkig goed af en was iedereen veilig aan wal.

Tijdstip alarm: 19.32 uur
Wind: Zuid-West 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.