Skip to main content

Motorkruiser stuurloos tussen zeevaart

Datum: zaterdag 04 april 2015 | Sectie: Breskens

Een motorkruiser draait op de rede van Vlissingen iets in haar schroef en wordt stuurloos. Reddingboot Zeemanshoop schiet te hulp.

Twee personen verlaten met een motorkruiser de Buitenhaven van Vlissingen en zetten koers naar de Spijkerplaat om daar een dagje te gaan vissen. Na een korte tijd gaat het al mis. Waarschijnlijk hebben ze iets in de schroef gedraaid en zijn daardoor stuurloos.

De schipper neemt contact op met de verkeerscentrale Vlissingen en vraag of er contact is met andere boten in de omgeving om hem te helpen. Dit blijkt niet het geval.

Omdat de motorkruiser met de wind en tij het hoofdvaarwater in drijft, wordt besloten de reddingboot van Breskens te alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit naar de motorkruiser. Eenmaal ter plaatse stapt een opstapper over en maakt een sleepverbinding.

In samenspraak met de verkeerscentrale slepen we de motorkruiser eerst naar het zuiden. Weg van de inkomende zeevaart.

Als het containerschip gepasseerd is, zetten we koers naar de Buitenhaven van Vlissingen. Hier meren we deze donateur veilig af aan de Poseidonsteiger.

Reddingboot Zeemanshoop gaat retour naar Breskens, waar de bemanning na een kop koffie begint aan de verlate zaterdagoefening.

Tijdstip alarm: 8:34 uur
Wind: Noord-Oost 5 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.