Medische evacuatie vanaf Chemicaliëntanker

6 april 2015

De reddingboot van Breskens heeft 2e paasdag een zeeman geëvacueerd vanaf een Chemicaliëntanker in Vlissingen-Oost. De man is op de kade overgedragen aan een gereed staande ambulance.

Paasmaandag om iets voor half 9 voor de vierde maal binnen een week alarm voor de reddingboot van Breskens. Ditmaal voor een medische evacuatie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Aan boord van chemicaliëntanker Procida is een zeeman bewusteloos gevonden. De bemanning neemt contact op met de Radio Medische Dienst. De dienstdoende arts besluit dat de man zo snel mogelijk geëvacueerd dient te worden.

Reddingboot Zeemanshoop zet koers naar de havenmonding van Vlissingen-Oost, waar de tanker voor bunkerwerkzaamheden op de boeien ligt. Naast de reddingboot wordt ook een ambulance gealarmeerd welke ook richting de haven gaat.

Eenmaal ter plaatse stappen drie opstappers over op de tanker en wordt de brancard aan boord gehesen. Het eveneens aanwezige politievaartuig P41 zal de ambulance medewerkers ophalen bij de Vlissingse Bootliedenwacht (VLB).

De KNRM bemanning kan de persoon stabiliseren en op de brancard leggen. Middels de dek-kraan van de tanker wordt de patiënt aan boord van de reddingboot gebracht.

Wanneer de patiënt net op de reddingboot is, komt de P41 met het ambulancepersoneel ter plaatse. Onderweg naar de kade kunnen zij apparatuur aansluiten en de man al onderzoeken.

Na afmeren bij de VLB wordt de man vervoerd naar de gereed staande ambulance.

Tijdstip alarm: 8:26 uur
Wind: Zuid-West 2 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij